Më 9 Dhjetor të vitit 2015, përfundoi votimi në Propozimin No. 254 në lidhje me pranimin e Shoqata e Radio Amatoreve te Kosoves (SHRAK) në anëtarësinë e IARU-së.

Me 50 vota të nevojshme për aprovim ishin 66 vota në favor të Propozimit No. 254 dhe 5 vota kundër. Ishin 3 abstenime. Si rrjedhojë, Propozimi 254 u adaptua.

Anëtarët-shoqëritë në vijim kanë votuar në favor të Propozimit 254:

Region 1
AARA (Albania), URA (Andorra), OeVSV (Austria), UBA (Belgium), ARABiH (Bosnia & Herzegovina), HRS (Croatia), EDR (Denmark), ERAU (Estonia), SRAL (Finland), REF (France), NARG (Georgia), DARC (Germany), MRASZ (Hungary), IRTS (Ireland), ARI (Italy), KFRR (Kazakhstan), ARSK (Kenya), KARS (Kuwait), LRAA (Liberia), LRMD (Lithuania), RL (Luxembourg), MARL (Malta), MARS (Mauritius), ARM (Moldova), ARM (Monaco), MRSF (Mongolia), VERON (Netherlands), ROARS (Oman), PZK (Poland), REP (Portugal), ZRS (Slovenia), SARL (South Africa), SSA (Sweden), USKA (Switzerland), ARAT (Tunisia), EARS (United Arab Emirates) and RSGB (United Kingdom).

Region 2
ARSB (Barbados), LABRE (Brazil), RAC (Canada), CARS (Cayman Islands), RCCH (Chile), LCRA (Colombia), RCCR (Costa Rica), RCD (Dominican Republic), CRAS (El Salvador), GARC (Grenada), CRAG (Guatemala), RCH (Honduras), FMRE (Mexico), RCP (Peru), RCU (Uruguay) and ARRL (United States).

Region 3
WIA (Australia), BDARA (Brunei), HARTS (Hong Kong), ARSI (India), ORARI (Indonesia), JARL (Japan), KARL (Korea, Republic of), MARTS (Malaysia), NZART (New Zealand), PARA (Philippines), SARTS (Singapore), RAST (Thailand) and VARC Vietnam.